Svøm fido

untitled-3015

Svømmetræning

Der er mange forskellige trin til en fuldstændig og komplet dirigering over vand, og der findes mange måde at træne det på. Men vi kan nok ikke blive uenige om at trin nr. 1 er at lære dem at gå i vandet og få dem derud hvor poterne mister jordforbindelsen og de begynder at svømme. Så punkt nr. 1 er svøm hund

Nogle af mine hunde er fuldstændige naturlige svømmere, de ser en sø og hopper ud i den og svømmer rundt. Dem træner jeg ikke svømmetræning med, og som oftest er det disse hunde, der skal træne meget måde hold på vand. 

Andre dypper tæerne drikker en tår vand og er fint tilfredse med dette. Her har årstiden som oftest også afgørende betydning. I 25 graders varme, så finder de fleste behag i vandet. Så de hundehvalpe jeg har som er fra marts, april og maj måned svømmer som oftest med de gamle som det mest naturlige.

Dem der ikke svømmer naturligt, de skal lære det og til det bruger jeg altid vand, der langsomt bliver dybt. 

Til de madglade kaster jeg bare godbidder ud de kan hente i vandet. Frysetørret godbidder/hundemad og tørret lunger flyder ganske udemærket. Jeg er stor fan af mad strategien, så skal jeg nemlig ikke bekymre mig om at de får der hjem, og jeg skal hellere ikke bekymre mig om deres aflevering, omend jeg øver det. Jeg hepper nemlig på at de kommer op til mig og få nogle godbidder bagved mig. Jeg håber på at de kan øve at løbe forbi mig, og ud til godbidderne bag mig inden de ryster sig. 

Day er en hvalp fra slut juli, hun startede med at springe i søen 2 gange, hun troede hun kunne gå på vandet, og kom derfor til at svømme. Efter dette har hun været fint tilpas med at soppe rundt og se på alle de andre padle rundt, så denne video af Day er hendes første officielle svømmetræning. Day er meget madglad, så hende besluttede jeg at svømmetræne med godbidder. Godbidder falder i gå vand mange gang, så jeg langsom bygger deres selvtillid op, og stille og roligt kommer de længere og længere ud, hvis de mister modet, så kaster jeg kortere et par gange inden jeg forlænger. Hvis jeg gør dette med dummyer, så er det nøjagtig det samme, nu skal de så bare op og aflever også. Dummyer eller bold vælger jeg til de hunde, der elsker disse. 

Days første vandtræning (undskyld for ringe kameraføring)
Nogle gange går der mange træninger inden de kommer ud, andre gange går det som med Day her. 
Så hvis du skal svømmetræne med hundene, så kan du kaste bold, dummyer eller godbidder på dybere og dybere vand, men hvis vejret er til det, så kan vi som hundefører smøge bukserne op og smide skoene og gå ud med hundene, det gør vi med hvalpeholdene når det er varmt, så er det en super oplevelse for hundehvalpene. 
Når først hunden har lært at svømme, så deler jeg dem i 2 kategorier. Vandelskerne (80 procent) og vandskeptikkerne (20 procent) og deres videre vandtræning er helt forskellige. 
Næste blogindlæg kigger vi på vand-elskerne. 
Min (han)hund snuser i fri ved fod
Aflever til hånd fra vand Fido, godbidder i vandet metoden.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!