Aflever til hånd fra vand Fido, godbidder i vandet metoden.

untitled-3015

Nu kan Fido svømme, og så er det næste projekt, at den gerne skulle aflevere til hånd.

Jeg vil i de næste uger forsøge at lave lidt forskellige beskrivelser af måder, man kan prøve, for at få en hund til at aflever til hånd fra vand. 

Vi forsøger altid at lære den at aflever uden at ryste sig, da vi tit risikere at hunden smider ting eller skader vildtet mens de ryster sig, og med en anskydning kan dette være problematisk. 

Jeg har spaniels og retriever, jeg bøvler stort set ikke med mine spaniels, men mine retriever skal som oftest lære at aflevere til hånd fra vand. 

Et vandafleveringsproblem, er jo egenligt ikke et problem, det er bare en naturlig ting hunden gør, som den skal lære at gøre anderledes. 

Jeg prøver altid forskellige ting med hundene, men en af min yngling måder er godbidder på vand. Så har jeg overhovet ikke dummyen involveret i opgaven. Lunger og frysetørret godbidder flyder ganske glimrende. I videoen her bruger jeg tørret lunger, men frysetørret kylling er hvide og endnu bedre. 

Hunden skal kunne en dut-øvelse og skal kunne svømme og blive siddende når jeg kaster for at lave denne øvelse. Øvelsen hidser dem ikke så meget op, som et stort plask  og det at få lov at hente en dummy efterfølgende gør. Så denne metode er super god til at lære nogle grundfærdigheder på, uden at skulle aflevere en dummy også, så dut beløn

 God vandtræning her i varmen


 

 

Svøm fido
Et skriv fra hvalpekurset.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!