Day træner en stopøvelse

Jeg elsker at træner små opgaver, og her er Day i gang med en stopøvelse. Det er den øvelse, jeg laver med dem, for at vænne dem til at stoppet ikke altid skal være inde ved mig. Day er blevet så dygtig, at jeg er blevet nød til, at tage stuen i brug 

Opgaver. 
Start med at lære hvalpen, at den kun må tage godbidden af skålen, når du har givet den lov. Jeg starter typisk med mine kontaktøvelser. Her er en video om kontaktøvelserne, så får jeg lært hvalpen, at vente med at tage på et bestemt ord (mit er ja)


Så lære jeg hvalpen at kigge ud må låget, når jeg peger. Det gør jeg ved at sige ja, når de kigger i retning af låget. Så vender de sig hurtigt til, at kigge ud i stedet for at kigge op på mig, så trækker jeg tiden, jeg gerne vil have de kigger ud. 

Når hvalpen kan dette, så begynder jeg at lægge en godbid  i en skål, sende hvalpen og når den har taget godbidden på låget, så står jeg klar lige bagved den, og hjælper den ned at sidde med en godbid. Dette gentager jeg rigtig mange gange, indtil jeg kan se, hvalpen sætter sig, lige så snart den har spist godbidden uden min hjælp. Når den er dygtig til det, træner jeg det lige lidt længere, og sætter fløjten på, når hvalpen alligevel sætter sig ned. 

Afstanden sætter jeg først på, når hvalpen er dygtig til det, og så variere jeg afstanden, så de fleste gange kort, nogle gange langt, og hvis jeg opdager hvalpen bliver i tvivl, så gør jeg det tæt på en periode igen. 

På videoen her har jeg hjulpet Day ved at placere låget på tæppet, der vil hun hellere sidde end på gulvet. 

Dette er en af mange stopøvelser vi skal lave på stopkurset, og der er lige 1 plads tilbage, hvis du kunne tænker dig at komme med

Glansbilleder
Et hundeliv

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!