Hvorfor er du hunde-ejer?

DSC_1460-Edit-Edit-Edit

Ja, til dette spørgsmål findes der rigtig mange svar, og I er meget velkomne til at skrive en kommentar om, hvorfor I er hundeejere (eller -slaver

Jeg har hunde fordi jeg

  • Elsker at træne med dem
  • Elsker at lære af dem
  • Elsker vores gåture
  • Elsker at være sammen med dem.

Er jeg ambitiøs?Jep, men hvordan harmonere det med at “elske hunden først, derefter konkurrencerne”?. Det går faktisk meget nemt, for mit selvværd og min selvfølelse er ikke hængt op på konkurrenceresultater. Jeg vil under ingen omstændigheder vinde noget på bekostning af samarbejdet med min hund eller min hunds helbred.

Så når jeg skal lægge øre til: ”Du vil klare dig meget bedre til spanielskonkurrencer, hvis du kun søgetræner med dem og ellers går tur i line med din hund”, så er det faktisk ikke engang en ting, jeg overvejer. Jeg ville synes, det var kedeligt, for mine hunde skal have deres behov dækket, og så må jeg gøre mig fortjent til deres arbejdslyst.Jeg har ikke noget imod, man har hunde for hundekonkurrencers skyld, eller at man er passioneret og går op i det.

Jeg har noget imod, at en hund bliver en ketcher, der kan udskiftes eller trimmes alt efter vores ambitionsniveau. Jeg har noget imod det, når alt vores samvær med hunden skal måles og vægtes i forhold til, hvordan vi kan klare os til en konkurrence. Jeg har noget imod det, når hunde ikke er 100 procent raske til at kunne håndtere en konkurrence

Jeg tænker tit over en ting… Hvem kan huske, hvem der vandt retrievermesterskabet i 2008 eller spanielsmesterskabet i 2010? Ja det er der få mennesker, der kan. Hvis jeg tænker mig rigtig godt om, så kan jeg huske et eller to år tilbage. Jeg husker ganske tydeligt de gange, jeg har vundet danmarksmesterskabet i agility eller rally, men jeg betvivler faktisk, at der findes mange mennesker derude, der kan huske det endnu. Jeg ved, der findes langt flere mennesker, der kan huske, at jeg hjalp dem med et problem, de havde i 2010, end at jeg vandt et DM.

Så værn om dig selv, din hund, din familie, og hyg dig med din hund - den er ikke en maskine. Benyt samtidig lejligheden til at spekulere over, hvad du vil huskes for i fremtiden.


Glansbilleder

1 kommentar

Helle Nøjgaard
 

Så sandt som det er skrevet, vise ord helt bestemt!

Læs mere
Læs mindre